Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه، گفت‌وگوی ما را با مهندس سید احمد فلاح، کارشناس مسؤول بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت شمال تهران برای آشنایی با اصول ایمنی در برابر کرونا در هوای سرد بخوانید.

چرا تاکید می‌شود بیماری‌های ویروسی و از جمله کووید-۱۹ در فصول سرد خطر شیوع بیشتری دارند؟

اصولا شایع‌ترین بیماری‌های فصل بارندگی شامل آنفلوآنزا و سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تب تیفوئید، اسهال، وبا، لپتوسپیروز (یک بیماری تب‌دار همراه با زردی) و هپاتیت A از جمله بیماری‌هایی هستند که در فصل بارندگی در صورت رعایت‌نکردن بهداشت می‌توانند شایع شوند.

هوای مرطوب، کاهش دما و باران، زمینه‌ساز ابتلا به بسیاری از عفونت‌های ویروسی تنفسی هستند و کووید-19 نیز به عنوان یک بیماری تنفسی می‌تواند در این آب‌وهوا یا با تغییر فصل افزایش یابد؛ البته هنوز شواهد قطعی در مورد میزان پارامترهای آب‌وهوایی در گسترش ویروس کرونا وجود ندارد.

آیا ویروس کرونا در هوای سرد مدت بیشتری روی سطوح باقی می‌ماند؟

معمولا سرفه، تب و عفونت در موسم بارندگی شایع است. هنگامی که یک فرد آلوده، سرفه یا عطسه می‌کند، قطرات روی سطح می‌نشینند. در هوای خشک این قطرات سریع‌تر خشک می‌شوند، اما در هوای مرطوب مدت بیشتری طول می‌کشد که همین امر احتمال شیوع ویروس را بیشتر می‌کند.

با این تفاسیر برای ارتقای ایمنی و سلامت نسبت به کووید-۱۹ در هوای بارانی چه توصیه‌هایی می‌کنید؟

فاصله اجتماعی را حفظ کنید. رعایت حداقل یک تا دو متر فاصله از یکدیگر ضروری است. بهداشت فردی را رعایت کنید. استفاده از ظروف شخصی و شستن مکرر دست‌ها ضروری است. دست‌های خود را حداقل 20ثانیه با صابون بشویید یا از ضدعفونی‌کننده‌های حاوی الکل استفاده کنید. زخم‌ها و ترک‌های پوستی ناشی از سرما را بلافاصله درمان کنید. تزریق واکسن آنفلوآنزا به‌ویژه برای افراد آسیب‌پذیر یک ضرورت است. خوابیدن کمتر از شش ساعت در روز می‌تواند باعث کسالت و احساس خستگی شود و در نتیجه بدن را ضعیف و مستعد ابتلا به عفونت و تب ویروسی می‌کند. استنشاق بخار آب می‌تواند به سهولت دفع خلط منجر شود. استفاه منظم و غرغره با آب و نمک در این فصل توصیه می‌شود.

از آنجا که مجبورید در موسم بارندگی مدت طولانی در خانه بمانید، مطمئن شوید خانه شما تهویه مناسب دارد. درها و پنجره‌ها را باز نگه‌دارید تا از نور آفتاب کافی برخوردار شوید. کیت ضدعفونی‌کننده شامل ماسک سه‌لایه، دستکش و ماده ضدعفونی‌کننده دست‌ها را هنگام ترک خانه خود فراموش نکنید. از چتر استفاده کنید. از استعمال دخانیات پرهیز کنید و کفش‌های مناسب روزهای بارانی بپوشید.

آیا اصلاح نوع تغذیه در فصول سرد سال در حفظ ایمنی در برابر کرونا موثر است؟

قطعا همین‌طور است. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و سالم، تمرین‌های تن‌آرامی و استفاده از غذاهای بی‌خطر تا حد زیادی برای ایجاد ایمنی در برابر عفونت‌های موسمی و ویروس کرونا موثر است. مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا۳، گردو، سیب، کلم بروکلی که سرشار از آنتی‌اکسیدان است برای ریه‌ها بسیار مفید هستند. لوبیا می‌تواند به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک کند که به ریه‌های شما آسیب می‌رسانند. کیوی، کلم، هویج، زردچوبه و زنجبیل می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی‌بدن کمک کنند. عسل نیز برای درمان سرفه مفید است.

پرهیز از خوردن غذاهای خام مانند سالاد نیز برای سالم‌ماندن در این فصل مفید است. از خوردن غذاهای خیابانی باید پرهیز شود. میوه‌ها و سبزیجات، قبل از پختن باید به‌دقت شسته شود.

آیا در فصول سرد سال نیز باید زیاد مایعات نوشیده شود؟

برخلاف باور عمومی، احتمال این که حتی در فصل بارندگی، دچار کم‌آبی شوید وجود دارد پس باید مقدار زیادی آب سالم نوشیده شود زیرا ریه‌های خشک تحریک‌پذیرترند. از سوی دیگر انتقال بیشتر بیماری‌ها در فصل بارندگی از طریق آب صورت می‌گیرد و نوشیدن آب سالم ضروری است.


اصول استفاده صحیح از ماسک در روزهای بارانی

در آب و هوای مرطوب و بارانی، تعویض مداوم ماسک به‌دلیل خیس‌شدن آن بسیار مهم است. حتی اگر با صحبت‌کردن، ماسک‌تان خیس شود باید بلافاصله تعویض شود.

ماسک مرطوب یا خیس را نمی‌توان بعد از خشک‌ شدن استفاده کرد و برای دور انداختن، آنها را حتما باید داخل کیسه پلاستیکی سربسته قرار داد.

ماسک‌های پارچه‌ای پس از هر بار مصرف باید با آب و وایتکس به نسبت 9 به 1 شسته شده و در فضای باز خشک شود و دوباره مورد استفاده قرار گیرد.

هنگام عطسه و سرفه، ماسک نباید از روی صورت برداشته شود. رطوبت معمولی پس از عطسه و سرفه مانع استفاده از ماسک نیست.

ترجیحا از ماسک یکبار مصرف سه‌لایه استاندارد که از مراکز معتبر مانند داروخانه‌ها تهیه می‌شود استفاده کنید. در یک روز نباید بیش از شش تا هشت ساعت از آن استفاده کرد.

از پاشیدن هر گونه مواد ضدعفونی مانند الکل یا وایتکس به ماسک خودداری کنید، زیرا در این صورت ماسک کارایی خود را از دست می‌دهد.

ماسک‌هایی که دو رنگ هستند باید لایه روشن داخل و لایه تیره بیرون باشد.

در ورزش‌های روزمره مانند کوهنوری و پیاده‌روی در محیط‌های باز از جمله پارک که فرد دیگری در نزدیکی شما حضور ندارد، نزدن ماسک بلامانع است.

برای افرادی که در یک خانه زندگی می‌کنند و هیچ‌کدام به کرونا مبتلا نیستند یا همه مبتلا هستند، استفاده‌ نکردن از ماسک ایرادی ندارد.

عینک افراد تا یک سانتی متر روی ماسک قرار گیرد.

پونه شیرازی - سلامت / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید ۱۹ کرونا فاصله اجتماعی ماسک فصل بارندگی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم

تقویت چشم و بینایی با تغذیه را که می شنویم یاد هویج می افتیم. درست است که هویج موجب تقویت چشم می شود اما مواد غذایی دیگری هم هستند که اثراتی فوق العاده در تقویت چشم دارند.

به گزارش نمناک، تقویت چشم و بینایی با تغذیه شامل خوردنی ها و نخوردنی هایی می شود که با شناخت آنها می توانید در مراقبت از چشمانتان از راه خوراکی بهتر عمل کنید. چشم عضو مهمی است که به مراقبت های زیادی نیاز دارد و یکی از این راهها رعایت اصول تغذیه برای داشتن چشمانی سالم است.

مواد غذایی مفید برای تقویت چشم و تاثیر تغذیه بر بینایی

به طور کلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پر برگ و هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید تا چشمی سالم داشته باشید اما در کنار این نکته با برخی از مواد غذایی مفید برای چشم آشنا شوید.

هویج با داشتن ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود می بخشد. مصرف غذاهای بتا - و لیکوپن را افزایش دهید و یا از مکمل های غنی ویتامین A استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی نه تنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی هستند بلکه غنی از لوتئین و زیزانتین نیز هستند. مصرف روزانه اسفناج، می تواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد شود. اسفناج، برای سلامت قرنیه چشم نیز مفید است و بروکلی با داشتن ویتامین B، لوتئین و زیزانتین نه تنها باعث تقویت بینایی می شود بلکه از چشم ها حفاظت می کند و از تاری دید پیشگیری می کند. تقویت چشم با گیاهان دارویی

از لحاظ طب سنتی مواد غذایی مفید و مضر برای چشم و بینایی شامل:

زردچوبه - هویج - آویشن - شلغم - رازیانه - بادام شیرین با نبات - مغزها بطور کلی مانند بادام، گردو، پسته، فندق - مربای هلیله - دارچین، زعفران و کندر

نسخه های طب سنتی برای تقویت چشم و بینایی

هر روز یک گرم آمله کوبیده در عسل حل کرده میل نمایند قوت چشمها زیاد می گردد.

مخلوط بادام و رازیانه:
بادام و دانه رازیانه را پودر کنید. این پودر و یک لیوان شیر را قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنید. از مصرف آب به مدت دو ساعت بعد از مصرف شیر پرهیز کنید. برای چهل روز از این برنامه پیروی کنید. نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم

در بخش تغذیه مناسب تقویت چشم و بینایی سری بایدها و مفیدها را گفتیم و حالا نوبت به نبایدهاست که شما باید در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

از مصرف گوشت های خشک و فرآوری شده تا حد امکان پرهیز کنید. برای جلوگیری از ضع بینایی و دید مصرف غذاهای غلیظ مانند حلیم و کله پاچه را به حداقل برسانید. مواد غذایی نفاخ و تحریک کننده معده و روده عدس، پیاز، سیر، تره، شاهی، بادنجان، باقلا، لوبیا، کلم، شوید، زیتون خام خوراکهای ترش مانند سرکه، سیب ترش برای بینایی خوشایند نیستند. مصرف زیاد خوراکهای شور مانند کنسروها، خیارشور، چیپس و پفک دلیلی است بر ضعف بینایی شما در حالت سیری هرگز به غذاخوردن ادامه ندهید. سیر و با شکم پر خوابیدن از علل دیگر ایجاد ضعف چشم است.   نکاتی برای تقویت و حفظ سلامت بینایی خوب بهداشت خوب چشم ها را با شستن صحیح آن ها با آب سرد و یا گلاب در هر روز حفظ کنید.گلاب در کاهش فشار چشم و خارش به ویژه در تابستان موثر است. از لمس کردن چشم ها بدون شستن دست ها پرهیز کنید. وضعیت لنزهای طبی خود را بررسی کنید. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بسیار دوری کنید و زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، عینک آفتابی محافظ و یا کلاه خود را بپوشید.

چیزهای دیگری هم هست که باید رعایت کنید و در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده است.

توصیه های دیگر: به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به چشم فشار وارد میکند. هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله ای مناسب، حدود 18 تا 24 اینچ دورتر قرار دهید. ارتفاع صفحه مانیتور باید درست در پایین سطح چشم باشد. هر 20 دقیقه یک بار وقفه های بصری مکرر داشته باشید و چشمان خود را آرام کنید. از مطالعه در نور کم خودداری کنید چون باعث فشار روی ماهیچه های چشم می شود. عینک هایی را که مناسب نیستند استفاده نکنید، این برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد. معاینه عمومی منظمی داشته باشید. همیشه از لوازم آرایش چشم با کیفیت خوب استفاده بکنید و لوازم آرایش چشم قدیمی را دور بیندازید. خوابیدن ناکافی و نامناسب منجر به ناراحتی چشم و دید تار می شود. چشم های خود را به طور غیر ضروری مالش ندهید. از رژیم غذایی غنی ویتامین C استفاده کنید. از غذاهای غنی از روغن، چرب یا تند پرهیز کنید. سیگار نکشید. از استرس داشتن جلوگیری کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • مهاجم کلیدی استقلال در آستانه محرومیت از بازی با فولاد
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • فیلمی از هوای بارانی و دلنشین انابد